keskiviikko 28. helmikuuta 2018

JENNIN VINKIT MALLEILLESopeutumis- ja muuntautumiskyky, joustavuus, luovuus, hyvä kehonhallinta, ripaus näyttelijäntaitoja ja hyvä vuorovaikutusosaaminen - näitä kaikkia taitoja vaaditaan mallin työssä. Kuvaukset ovat paljon muutakin kuin hymyn väläyttämistä kameralle.  Promodelin omistaja Jenni Aholalla on jo kahdenkymmenen vuoden kokemus mallimaailmasta ja nyt hän jakaa ensimmäistä kertaa tässä blogissa vinkkinsä malleille ja mallin työstä kiinnostuneille. 

Kuva: Iltalehti/ Pasi Liesimaa

”Haluan malliksi, mitä teen ensimmäisenä?”

Alkuun pääset vaikka muutamalla kännykkäkuvalla. Nappaa itsestäsi muutama mahdollisimman luonnollinen kuva ja lähetä ne esimerkiksi meille info@promodel.fi -osoitteeseen. Muutama kasvokuva riittää, joista toisessa hymyilet niin että hampaat näkyvät. Kasvokuvien lisäksi on hyvä lähettää kokovartalokuva, josta näkyy vartalon symmetria. Sähköpostiviestissä voit kertoa hieman itsestäsi, sekä liittää mukaan mallin työn kannalta tärkeimmät tiedot eli pituuden, vaatekoon ja ikäsi. Hakemuksessa saa näkyä persoonallisuuttasi ja kuulemme mielellämme myös mahdollisesta aikaisemmasta esiintymiskokemuksestasi.


Mikä on tärkeintä kuvaustilanteessa? 

Erityisesti ensimmäisiä mallikansiokuvia tehdessä valmistautuminen on tärkeää, jotta olosi kameran edessä on mukava ja luonnollinen. Voit valmistautua kuvaustilanteeseen esimerkiksi harjoittelemalla erilaisia asentoja peilin edessä, vaikka se tuntuisikin hassulta. Vinkkejä poseerauksiin voit etsiä vaikka muotilehdistä ja vaatekatalogeista, mutta "liikaa poseeraamista" tulee kuitenkin välttää. Mieti etukäteen erilaisia ilmeitä, joita myös kannattaa myös harjoitella etukäteen: esimerkiksi eriasteisia hymyjä sekä vakavampia ilmeitä. 

Itse kuvaustilanteessa on tärkeää kuunnella kuvaajan ohjeita, mutta ole myös oma-aloitteinen ja kokeile rohkeasti ottaa erilaisia asentoja. Tärkeintä on sataprosenttinen läsnöolo - elä kuvashetkeä joka solullasi.

      Miten valitsen minulle oikean mallitoimiston? 

Eri mallitoimistolla on erilaiset ansaintalogiikat. Esimerkiksi jotkut mallitoimistot tekevät erityyppisiä kursseja ja ansaitsevat rahaa mallikansioiden tekemisellä. Meillä Promodelilla ei järjestetä kursseja, vaan valitsemme sisään ainoastaan potentiaalisia malleja, joiden uskomme työllistyvän asiakaskuntamme toimeksiantoihin. Meidän kauttamme etsitään pääosin esiintyjiä kaupallisiin mainoskuvauksiin sekä TV- ja mainosvideotuotantoihin. Teemme myös
muutamia isoja muotinäytöksiä vuosittain. Jos tämän tyyppiset työt kiinnostavat, koet omaavasi potentiaalia ja olet luonteva kameran edessä, niin ole rohkeasti meihin yhteydessä!  

      Millainen on hyvä mallikansio?

Mallikansion tärkein ominaisuus on monipuolisuus. Parhaimmillaan tämä monipuolisuus rakentuu niin, että kuvia on useammasta eri testikuvauksesta ja asiakkaiden toimeksiannoista. Ohjeistamme meidän kautta mallikansiota kuvaamaan lähtevät mallit hyvin. Nimittäin tarkoituksena on, että jo ensimmäisen kuvauksen lopputuloksena kansioon saadaan mm. kasvokuva, vartalokuva, ns. katalogikuva, editorial-tyyppinen otos, sporttisemmissa sekä juhlavammissa vaatteissa olevat kuvat. Kuitenkin otettavat kuvat valikoituvat aina luonnollisesti sen mukaan, minkä tyyppinen malli on.
   
Minkälaiset mallit pärjäävät mallimarkkinoilla?

Mallimarkkinoilla pärjää parhaiten muuntautumiskykyiset, kauniit ja/tai persoonalliset mallit, joilla on hyvä työmoraali ja halu menestyä. Pelkkä kaunis ulkomuoto ei riitä, vaan pitää olla hyväkäytöksinen ja mukava persoona: sellainen jonka kanssa on miellyttävää ja helppoa työskennellä.

     Mitä muistaa castingissa? 

Castingeja järjestetään useimmiten silloin, kun etsitään yhtä tai useampaa mallia TV- tai mainosvideotuotantoihin. Sillä miten mallit liikkuvat, ilmeilevät ja puhuvat castingissa on suuri merkitys valinnan kannalta. Valmistautuminen on tärkeää ja se lähtee ihan asuvalinnasta,
meikistä ja hiuksista. Juuri kyseiseen castingiin valmistautuminen on tärkeää, esimerkiksi jos castingissa käytetään käsikirjoitusta, se on opeteltava hyvin jo etukäteen.

Löytyisikö sinulta vielä jokin ekstravinkki malleille?

Esimerkiksi live-tapahtumissa voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Yllättäviin ja hassuihinkin tilanteisiin törmätessä on tärkeää osata vain "pitää pokka" ja jatkaa luontevasti siitä mitä olikin tekemässä. 

Kuva: Iltalehti/ Pasi Liesimaa


Lisätietoa siitä, miten päästä listoillemme löydät nettisivuiltamme. Voit myös olla yhteydessä Jenni Aholaan sähköpostitse info@promodel.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti